سفارش تبلیغ
صبا ویژن

حجاب گوهر در صدف
پیامک های حجاب

فلسفه پیدایش زن

امروزه بر اثر تهاجم افکار غربی این سر وصدا که اسلام زن را در نقاب یا پرده کرده و او را به این صورت خفه نموده ودر  چهار دیواری زندانی نموده است هر کجا به گوش می رسد اما در حقیقت ، این تبلیغات نتیجه این است که اینگونه افراد از هدف و مقصد پیدایش زن آگاهی ندارند ودنیا را مدّنظر قرار داده اند. اگر ایمان دارند که خالق  تمام کائنات وانسان ونیز خالق مرد وزن  خداوند  است ، باید این را از خدا بپرسید که مرد به چه هدف و مقصدی آفریده شده است و زن برای چه خلق شده است ؟ یا به عبارتی دیگر هدف اصلی از پیدایش مرد وزن چیست؟

             اگر خدا نخواسته به این ایمان ندارند . بحث و گفتگو با  ایشان عبث وبیهوده است. مهم تر آن است که در فکر اصلاح ایمان واعتقاد خویش باشند لیکن اینگونه افراد از این نکته غافلند که اگر مرد وزن به یک هدف و غرض آفریده می شد ند؟ دیگرنیازی نبود که از نظر جسمانی با هم متفاوت با هم متفاوت باشند ، نظام جسمانی مرد با نظام جسمانی زن متفاوت است ، مزاج مرد با مزاج زن فرق دارد، صلاحیت مرد با صلاحیت زن یکی نیست ، خداوند هر دو صنف را طوری  آفریده که در خلقت و نظام آن فرق اساسی نهاده است. لذا این گفته که میان مرد وزن فرقی وجود ندارد خلاف قانون فطرت است ، تمدن جدید این فرق اساسی وفطری را نادیده گرفته گرفته ودر نابود ساختن آن نهایت تلاش را نموده است تا جائیکه مرد وزن در گذاشتن و کوتاه نمودن موی سر وپوشیدن لباس و ... از یکدیگر تقلید می نمایند.1

           در قرآن مجید در مورد فلسفه پیدایش زن ومرد به دو مطلب اشاره شده که ما به صورت اختصار هر یک را مورد بررسی قرار  می دهیم.

فلسفه  اول سکون وآرامش مرد

خداوند یکی از فلسفه های پیدایش زن را چنین بیان می فرماید : وَ مِنْ آیاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْواجاً لِتَسْکُنُوا إِلَیْها وَ جَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً إِنَّ فی ذلِکَ لَآیاتٍ لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ»  از نشانه های قدرت خداوند آن است که از خودتان برایتان جفت هایی قرار داد تا بدان آرامش یابید و میان شما مودّت و رحمت قرار داد ، همانا در این پیدایش نشانه ها است برای قومی که فکر کنند.

1- اصلاحی خطبات ، مولانا محمد تقی عثمانی   2- سوره روم ، آیه 21

      باید دانست که زن برای مرد ومرد برای زن منشا آرامش است ، زیرا آرامش دل بواسطه ی همسر است ، دل مرد زمانی آرام می گیرد زنی عفیف وپاکدامن داشته باشد ودل زن زمانی سکون و اطمینان پیدا می کند که مردی نیک وصالح برایش میسر گردد .اگر زن ، زن باشد ومرد ، مرد باشد اضطراب خاطر بوجود نمی آید.

            قرآن کریم با توجه به نیاز های بشر به وجود همسر ، آن را در یک جمله خلاصه نموده فرمود : لتسکنوا الیها» تا اطمینان بیابید به سوی آن. از این آیه مفهوم می گردد که فلسفه پیدایش زن سکون و راحت قلب است ، در خانه ای که این نعمت بزرگ الهی وجود داشته باشد از نظر زندگی زناشویی کامیاب است و خانه ای که از این نعمت عظمی محروم باشد اگر تمام روی زمین در  اختیار وی باشد باز هم ناکام ونامراد است.

             از ابی نجیح رضی الله عنه روایت است که پیامبر گرامی صلی الله علیه وسلم فرمودند : « مسکین مسکین ، مسکین رجل لیست له امرأة . قیل یا رسول الله ، وإن کان غنیاً ذا مال؟ قال : وإن کان غنیاً من المال ».1

1- مجمع الزوائد ج4 ص 521

مسکین است ، مسکین است ، مسکین است ، مردی که همسری ندارد گر چه دارای ثروت زیادی باشد ، مسکین است ، مسکین است ، مسکین است ، زنی که شوهر نداشته باشد گر چه دارای مال فراوان باشد .

           نیز فرمودند :« الدُّنْیَا مَتَاع، وخَیْرُ مَتَاعِهَا المرْأةُ الصَّالحةُ»1 .دنیا کالائیست وبهترین کالای آن زن نیکوست .

فلسفه دوم ابقاء نسل

خداوند  ، یکی  دیگر از انعامات خویش و هدف از خلقت زن را چنین بیان می فرماید: « وَاَللَّهُ جَعَلَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْوَاجًا وَجَعَلَ لَکُمْ مِنْ أَزْوَاجِکُمْ بَنِینَ وَحَفَدَةً وَرَزَقَکُمْ مِنْ الطَّیِّبَاتِ أَفَبِالْبَاطِلِ یُؤْمِنُونَ وَبِنِعْمَةِ اللَّهِ هُمْ یَکْفُرُونَ » .2

               و خداوند از نفسهایتان برایتان جفت هایی قرار داد و از آن جفت ها برایتان اولاد ونبیره قرار داد و شما را از پاکیزگی ها رزق داد آیا کفار به باطل ایمان می آورند و به نعمت های خداوند کفر می ورزند؟

1-رواه مسلم ، ریاض الصالحین باب الوصیة بالنساء 2- سوره نحل آیه72

       از حضرت انس رضی الله عنه روایت است که رسول خدا صلی الله علیه وسلم به همسر داری وتشکیل خانواده دستور می داد واز ازدواج نکردن شدیدا نهی نموده می فرمود : « تَزَوَّجُوا الْوَلُودَ الوَدُودَ؛ فَإنِّی مُکَاثِرٌ بِکُمُ الأمَمَ یَوْمَ الْقِیَامةِ ».1 با زنان بسیار بچه دار شوندهوبسیار دودستدار و محبوب ازدواج نمائید زیرا من د فزونی عدد به شما بر انبیاء در روز قیامت افتحار می نمایم.

<!--[if !supportLists]-->1-                      مجمع الزوائد ج4 ص 258<!--[endif]-->

              پس هدف اصلی از پیدایش زن دو چیز است 1- مرد بدان آرامش خاطر یابد ، 2- نسل انسان باقی بماند ، گویا زن کارخانه ی بزرگ انسان سازی است ، کارخانه هر اندازه برنامه ی کاری اش مرتب تر باشد به همان اندازه کالاهای مرغوب تری به جهان عرضه می کند ، زن نیز هر چند پاکدامن تر باشد و به وظایفش بهتر عمل نماید انسان های پاک تر وبر جسته تری به جامعه تحویل می دهد .

فلسفه ازدواج

           دانستیم که وجود زن جهت آسایش و آرامش مرد ، و همچنین برای بقاء نسل بشر امریست لازم ، البته از این نکته نباید غافل باشیم که این اطمینان و توالد و تناسل در صورتی میسر است که ، تعلق و

رابطه ی مرد و زن با نکاح شرعی و و ازدواج دائم باشد و حجاب شرعی در محیط خانواده حاکم باشد ،  در ممالکی که انسان ها بر خلاف قوانین اسلامی روش های حرام وناجایز را ترویج داده اند اگر کاملا بررسی کنیم می بینیم که در زندگی آن ها سکون و راحت قلبی وجود ندارد . در زندگی زناشوئی این نیز لازم است که طرفین حقوق همدیگر را مراعات نمایند ، وگر نه بر اثر بروز اختلافات ، سکون واطمینان خاطر از خانواده ها برچیده خواهد شد و تنفر وانزجار جای آن را خواهد گرفت که سر انجام طلاق و جدائی را به دنبال دارد ، و تنها حجاب اسلامی است که احساسات و عواطف زوجین را به خودشان منحصر می سازد و دوستی والفت ، صفا وصمیمیت را به ارمغان می آورد.

         یکی دیگر از انعامات خداوندی این است که  این حقوق تنها حیثیت شرعی و قانونی بودن را ندارد ، بلکه خداوند آن ها  طبعی و وجدانی قرار داده است ، چنانکه بین مادر وپدر  و فرزند آن چنان محبتی فطری موجود است که مادر  وپدر ، فرزند  خویش را از جانشان بیشتر محافظت می نمایند و در قلوب اولاد نیز همان محبت والفت به امانت نهاده شده است ، این ارشاد خداوندی که می فرماید : « وَجَعَلَ بینکم مودة ورحمة» به همین مطلب اشاره دارد ، یعنی ، تعلق زوجین با همدیگر فقط  قانونی وشرعی نیست بلکه قلوب  شان نیز با محبت و رحمت با یکدیگر وابسته است.

            ود ومحبت ، یعنی دوستی و حاصل آن محبت والفت است در اینجا خداوند دو کلمه را اختیار فرمود: 1- مودت ، 2- رحمت ، غالبا مودت به جوانی تعلق دارد چون این زمانی است که خواهشات طرفین را بر محبت والفت مجبور خواهند کرد ، و زمان پیری که این شوق و علاقه نابود می گردد ، طبیعتا رحمت و ترحم جای آن را خواهد گرفت .1

دستور ازدواج

                 تاخیر ازدواج کار مشروعی نیست و خداوند یکی از راه های مبارزه با فحشاء را ازدواج دانسته و با صراحت تمام به آن دستور می دهد چنانکه می فرماید : وَ أَنْکِحُوا الْأَیامى مِنْکُمْ وَ الصَّالِحینَ مِنْ عِبادِکُمْ وَ إِمائِکُمْ إِنْ یَکُونُوا فُقَراءَ یُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَ اللَّهُ واسِعٌ عَلیمٌ2 مرد بی همسر و زن بی شوهر را به نکاح بدهید ونیز از غلامان وکنیزان آن هایی را که نیکوکارند ، اگر فقیر باشند خداوند از فضل خویش آنان را غنی می گرداند ، خداوند  رحمتش وسیع و  نسبت به آینده دانا است . هرگاه پسران و

1- معارف القرآن ج6 ص 736   2- سوره نور 32

  دختران جوان قبل از ازدواج با همدیگر تماس وبرخورد داشته باشند قوه ی شهوانی ، آنان را وادار می کند تا با هم پیمان دوستی ببندند وبه هر طریق ممکن غریزه ی شهوانی خویش را ارضاء نمایند .خداوند جهت  رهایی از این مرض مهلک ونجات خانواده  و جامعه از این هلاکت آن ها را به ازدواج دستور می دهد ومی فرماید : اگر کسی پیش شما پیغام دامادی فرستاد چنین تصور ننمائید که این شخص فقیر ونادار است زیرا خداوند قادر است که آنان را از فضل خویش توانگر بگرداند.

           پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه وسلم نیز به نوبه ی خود بر این امر تاکید نموده می فرماید :

« إِذَا جَاءَکُمْ مَنْ تَرْضوْنَ دِینَهُ وخُلُقَهُ فَزوِّجُوهُ ، إلاَّ تَفْعَلُوا تَکُنْ فِتْنَة فِی الأَرْضِ».1زمانی که شخصی پیش شما آمد که دین واخلاقش مورد رضایت شما بود او را داماد کنید اگر چنین نکنید فتنه و فساد بزرگی در زمین بر پا می گردد . از این حدیث چنین بر می آید که تاخیر در ازدواج به هر علتی که باشد نقش بزرگی در مفاسد اجتماعی دارد و تنها راه مبارزه با آن ازدواج می باشد. کسانی که از این دستور سر پیچی می کنند ، باید منتظر فساد در خانواده خویش باشند.

1- تفسیر کبیر ج23 ص211

 

فلسفه حجاب

             برای اینکه کانون گرم خانواده ، ومحبت زوجین باقی بماند و اختلاف ونفرت آن را به سردی نکشاند خداوند قید وبنده ا و محدودیت هایی را برای هر یک از مردان وزنان مقرر فرمود تا با رعایت نمودن آن زندگی راحت وخوشی را بگذرانند.

            فلسفه حجاب چیز مکتوم وپنهانی نیست زیرا : بی حجابی زنان که طبعا پیامدهایی همچون آرایش ، ناز وکرشمه وامثال آن را همراه دارد  و آمارهای قطعی و مستند نیز نشان می دهد که با افزایش بی حجابی در جهان طلاق و از هم گسیختگی زندگی زناشوئی در دنیا به طور مداوم بالا رفته چرا که « هر چه دیده بیند دل کند یاد» و هر چه دل ، یعنی ، هوس های سرکش بخواهد به هر قیمتی باشد به دنبال آن می رود وبه این ترتیب هر روز دل به دلبری می بندد وبا دیگری وداع می گوید.

            گسترش دامنه ی فحشاء وافزایش فرزندان نامشروع از دردناکترین پیامد های بی حجابی است که نیازی به ارقام وآمار ندارد و دلائل آن در جوامع غربی آن قدر نمایان است که حاجی به بیان ندارد.

مسئله ابتذال زن و سقوط شخصیت او در این میان نیز حایز اهمیت فراوان است . هنگامی که جامع زن را با  اندام تحریک آمیزش بخواهد طبیعی است که روز به روز تقاضای آرایش بیشتر و خود نمایی افزونتر از او دارد . در جامعه ای که تنها افتخار زن ، جوانی زیبائی و خودنمائی اش شده  وبه این ترتیب مبدل به وسیله ای برای اشباع هوسهای سرکش یک مشت آلوده و انسان دیو صفت می گردد . در چنین جامعه ای با ویژگی های اخلاقی اش ، زن چگونه می تواند آگاهی و دانایی اش را جلوه گر نماید؟ و حایز مقام والای خویش گردد ؟1

<!--[if !supportLists]-->1-     تفسیر نمونه ج 14 ص 443<!--[endif]-->

ترتیب برنامه ی حجاب

      در اینجا به اصل مطلب که همان حجاب وعفت بانوان می باشد می رسیم . حجاب همچون برخی از احکام دیگر به تدریج نازل گشت ، در ابتدا خداوند مرد و زن اجنبی را را از گفتگوی رو در رو  

نهی فرمود . و زن همچون گذشته از خانه بیرون می رفت و هیچ مانعی هم نبود بعد از آن آیه فرود آمد که مرد وزن زمانیکه در راهی برخود می کنند نباید به همدیگر نگاه کنند بلکه چشمهایشان را پائین بیندازند ، و زنان به پنهان ساختن زیور آلات امر شده اند ، بعد از آن دستور رسید که زنان هنگام خروج از منازل با چادر بزرگ وسیاه از سر تا قدم ، حتی چهره را هم بپوشاند تا از نگاه های تند وشهوت انگیز انسان های شیطان صفت محفوظ بمانند ، سرانجام دستور خانه نشینی صادر شد که شما زنان در خانه هایتان بمانید و بدون ضرورت خارج نگردید.

واژه ی حجاب در قرآن

              حجاب در لغت به معنی حائل شدن ، پوشاندن و مانع شدن و در اصطلاح حجاب همان پوشش مخصوص زنهاست. در قرآن مجید در هفت آیه واژه حجاب به کار رفته به شرح ذیل اند :

<!--[if !supportLists]-->1-وَ بَیْنَهُما حِجابٌ وَ عَلَى الْأَعْرافِ رِجالٌ یَعْرِفُونَ کُلاًّ بِسیماهُمْ»1 . میان بهشت و دوزح حجابیست و بر اعراف مردانی قرار دارند که هر یک از بهشتیان ودوزخیان را به قیافه هایشان می شناسند.<!--[endif]-->

<!--[if !supportLists]-->1-      سوره اعراف آیه 46<!--[endif]-->

<!--[if !supportLists]-->2- وَ إِذا قَرَأْتَ الْقُرْآنَ جَعَلْنا بَیْنَکَ وَ بَیْنَ الَّذینَ لا یُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ حِجاباً مَسْتُوراً»1 و چون قرآن بخوانی میان تو و آنانکه آخرت را باور ندارند پرده ای که ساتر باشد قرار می دهیم.<!--[endif]-->

<!--[if !supportLists]-->3- فَاتَّخَذَتْ مِن دُونِهِم حِجَاباً فَأَرْسَلْنَآ إِلَیْهَآ رُوحَنَا فَتَمَثَّلَ لَهَا بَشَراً سَوِیّاً ».2 پس یک جانب ایشان پرده ای قرار گرفت سپس روح خود ( جبرائیل) را به سوی او فرستادیم آنگاه به شکل انسانی کامل و درست اندام در مقابل بی بی مریم ظاهر شد.<!--[endif]-->

<!--[if !supportLists]-->4- وَ إِذا سَأَلْتُمُوهُنَّ مَتاعاً فَسْئَلُوهُنَّ مِنْ وَراءِ حِجابٍ»3 چون طلب کنید از همسران پیامبر صلی الله علیه وسلم چیزی را بطلبید آن را از پشت پرده.<!--[endif]-->

<!--[if !supportLists]-->5- فَقَالَ إِنِّى أَحْبَبْتُ حُبَّ الْخَیْرِ عَن ذِکْرِ رَبِى حَتَّى تَوَارَتْ بِالْحِجَابِ ».4 گفت همانا من دوست داشتم این اسب ها را از قبیل رغبت به مال اعراض کنان از ذکر پروردگار خود تا آنکه آفتاب در پرده پنهان شد.<!--[endif]-->

<!--[if !supportLists]-->1-                 سوره بنی اسرائیل آیه 45  2- مریم آیه 17 3- احزاب آیه 53  4- ص آیه 32<!--[endif]-->

<!--[if !supportLists]-->6- «وَ قالُوا قُلُوبُنا فِی أَکِنَّةٍ مِمَّا تَدْعُونا إِلَیْهِ وَفِی آذانِنا وَقْرٌ وَمِنْ بَیْنِنا وَبَیْنِکَ حِجابٌ فَاعْمَلْ إِنَّنا عامِلُونَ».1گفتند دل های ما در پرده است از آنچه ما را به سوی آن می خوانی و در گوش های ما گرانی است و میان ما و تو حجابی است پس عمل کن البته ما هم عمل کننده ایم.<!--[endif]-->

<!--[if !supportLists]-->7-    «وَ ما کانَ لِبَشَرٍ أَنْ یُکَلِّمَهُ اللَّهُ إِلَّا وَحْیاً أَوْ مِنْ وَراءِ حِجابٍ أَوْ یُرْسِلَ رَسُولًا»2<!--[endif]-->

ممکن نیست برای هیچ بشری که خداوند با وی کلام کند مگر به صورت فرستادن وحی برآن ، یا از پس پرده با وی سخن گوید و یا اینکه فرشته ای بفرستد و با او صحبت کند.

          در تمام این آیات حجاب به معنی پرده ، مانع و پنهان شدن آمده  ، خصوصا آیه شماره 4 که به آیه حجاب نام گذاری شده است.

1- فصلت آیه 5      2- شوری آیه 51

 

 


| چهارشنبه 91/12/9 | | 8:36 عصر | | |
درباره وب


دانشجوی کارشناسی ارشدمشاوره
کلام شهیدان

سایر امکانات



بازدید امروز: 0
بازدید دیروز: 4
کل بازدیدها: 80623